Bekijk en vergelijk ! Wij zijn steeds goedkoper, zoniet Contacteer ons
Hoogrendementsglas

ALTA ramen biedt u standaard hoogrendementsglas aan met een isolatiewaarde van U = 1,0 W/m².K

Dankzij hoogrendementsbeglazing of drievoudige beglazing kunt u op uw energieverbruik besparen! Zelfs wanneer uw woning nu al over gewone dubbele beglazing beschikt. Gewone dubbele beglazing beperkt weinig warmte verlies en is eigenlijk een verouderde techniek. Hoogrendementsbeglazing isoleert twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas en zelfs vijfmaal beter dan enkel glas. Het verschil tussen beide gewone dubbele beglazing en hoogrendementsglas is amper zichtbaar.

Wij kunnen u alle soorten glas aanbieden van standaard tot kogelvrij glas.

hr

Beide bestaan uit twee glasbladen met daartussen een spouw. Bij gewoon dubbel glas is de spouw gevuld met lucht. Bij hoogrendementsglas is de spouw gevuld met een edelgas (bv.: argon). Meer en meer komt er ook drievoudige beglazing op de markt. Het verhoogde thermische comfort wordt aangeduid door middel van de U-waarde (warmtedoorgangscoefficiënt of k-waarde). Deze waarde geeft het warmteverlies per seconde, per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen binnen en buiten aan. Hoe lager deze U-waarde, hoe lager het warmteverlies en dus hoe hoger de temperatuur aan de binnenzijde van het glas.
Een vergelijking van het energieverlies bij enkel-, dubbel-, hoogrendementsglas en drievoudige beglazing.
Bij een buitentemperatuur van 0°C en een binnentemperatuur van 20°C, verkrijgt men aan de binnenzijde van enkel glas een temperatuur van 5,6°C.
Bij hoogrendementsbeglazing met een U-waarde 1.1 W/m².K is de binnentemperatuur van het glas 17,3°.
Bij drievoudige beglazing met een U-waarde 0,6 W/m².K behoudt men een binnentemperatuur van het glas van 18,5°C.
In brandstof uitgedrukt, bespaart u op jaarbasis ongeveer 44 liter stookolie of 36 m3 aardgas, bij vervanging van 1 m² enkel glas door hoogrendementsglas (U = 1.1 W/(m².K). In geld uitgedrukt bespaart u per m² glas zo’n 38 euro bij stookolie en per m² 25,5 euro aardgas (prijzen juni 2012).

Zonwerend glas

Zonwerend glas beschikt over een neutrale coating waardoor de ideale combinatie Energooszczednosc-Top-Glas-Eco klein ontstaat van veel daglicht, zonwering en warmte-isolatie. Het glas draagt bij aan overmatige opwarming van binnenruimtes en zal hierdoor de kosten drukken van koeling of airco. Energooszczednosc-Top-Glas-Eco klein

Geluidswerend glas

Geluidssterkte wordt weergegeven in decibels (dB).
Wil een geluid niet storend zijn, dan mag het de grens van 35 dB overdag en 30 dB ‘s nachts niet overschrijden. Dit type beglazing vergroot het akoestisch comfort in de woning en heeft een betere geluidsdempende werking dan gewone dubbele beglazing.
De keuze die men hierbij kan maken is een beglazing met twee glasplaten met een verschillende dikte of één glasplaat plus een gelaagde plaat met tussen in een speciale geluidswerende PVB-folie. Deze laatste optie heeft bovendien ook inbraakwerende eigenschappen.

Glasnorm voor veiligheidsglas

Voor een goed begrip : de nieuwe glasnorm NBN S 23-002 is een norm en wordt dus niet wettelijk afgedwongen. De norm schrijft de code van de goede praktijk voor. Het komt er dus op neer als wanneer de norm niet is nageleefd en er gebeurt een ongeluk, de betrokkenen (voorschrijver, plaatser, opdrachtgever) aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de gevolgschade.